Condens Op Ramen (Binnen & Buitenkant):oplossingen & Prijs - Glaswerken Arendonk

Published Dec 25, 21
4 min read

Condens Op Ramen Voorkomen - Glaswerken Balen

Condensatie Op De Buitenzijde Van Isolerende Beglazing - Glaswerken WijnegemWat Te Doen Bij Condensvorming Op Je Ruiten? - Glaswerken Borgerhout


IB Glaswerken

Kiezel 186 A, 2450 Meerhout
0496 18 52 95
glas op maat bestellen

Condensvorming Condens is eigenlijk niets anders dan water. Waterdamp dat aanwezig is in de lucht zal, bij aanraking met een koud oppervlak, neerslaan als vocht. Zeker in plaatsen zoals de slaapkamer en de badkamer is er een grote kans op condensvorming. Vocht heeft namelijk ruimte nodig om te kunnen verdampen en via ventilatieroosters of open ramen de woning te verlaten.

Hoe Condensatie In Dubbel Glas Voorkomen? - Glaswerken WillebroekCondens Op Ramen (Binnen & Buitenkant):oplossingen & Prijs - Glaswerken Kontich


Blijft de condens lang aanwezig, dan kan het toch zinvol zijn om te kijken naar de verschillende oorzaken ervan. Oorzaken van condens: binnenkant van de ramen Condens aan de binnenkant van je ramen is vaak een slecht teken. Er zijn verschillende oorzaken van condens. Slechte isolatie Een van de meest voorkomende oorzaken van condens aan de binnenkant is het hebben van slecht geïsoleerde ramen, ramen met enkel glas of het hebben van een slecht geïsoleerd huis.

Wanneer je de woning probeert te verwarmen, zal deze ‘warme’ lucht in aanraking komen met koude ramen, plafonds, vloeren,.... Hierdoor ontstaat condensatie. Condens komt dus het vaakst voor bij slecht isolerend enkel glas. Bij hoogrendements- of dubbelglas komt dit probleem nauwelijks nog voor, tenzij misschien aan de randen. Condens aan de randen kan ontstaan doordat tussen de twee glasplaten op de randen van het glas een niet geïsoleerde afstandhouder is gebruikt, die de kou van buiten naar binnen doorlaat.

Enkel Glas Met Enorm Veel Condens - Glaswerken Merksem

Waarbij composiet beter isoleert dan inox en inox beter isoleert dan aluminium. Koudebruggen In sommige huizen is er sprake van een koudebrug. Een koudebrug is een ‘gat’ in de isolatielaag van je woning, wat leidt tot warmteverlies in de winter. Op deze plekken vindt condensatie plaats, wat kan leiden tot vochtplekken - spiegelglas ramen.

Oplossing Voor Lichtverlies Door Condensatie Op Glas In Zicht - Glaswerken WuustwezelCondens In Dubbel Glas - Glaswerken Duffel


De luchtvochtigheid kan stijgen wanneer je bijvoorbeeld aan het koken bent - winkelruit kapot. Meestal, bij goede ventilatie, is deze condens slechts tijdelijk. Heb je pas je huis volledig geïsoleerd, dan kan je ook last krijgen van condens. Aangezien het vocht dat in huis hangt, niet langer weg kan. Zorg daarom altijd voor een goed ventilatiesysteem.Heb je last van condens tussen dubbel glas, dan zit er een lek in het glas. Dit kan het gevolg zijn van een slechte plaatsing, glasbreuk of gewoon slijtage. Controleer altijd wanneer je de ramen hebt laten plaatsen, voor je ze gaat vervangen. Vaak heb je 10 jaar garantie op het glas en de plaatsing ervan.

Condens Op Ramen Voorkomen - Glaswerken Wommelgem

Deze isolatie zorgt ervoor dat het raam aan de buitenkant niet mee opwarmt. De buitenlucht zal dan condenseren tegen de buitenkant van de ramen. Deze condens is dan ook zeker geen probleem. In passiefhuizen vind je tegenwoordig vaak drievoudige beglazing voor een optimale isolatie (glazen schuifdeur). Na een koude nacht met een hoge vochtigheid, kunnen de ramen dan ook aan de buitenkant beslagen zijn met condens.

Ook deze condens is geen probleem. Ben je toch niet zo een fan van condens, dan kan je altijd kiezen voor zelfreinigend glas aan de buitenzijde. Deze ramen bevatten een coating om vuil sneller af te voeren, bovendien gaan ze ook condens tegen.

Bespaar Nu Met De Beste Gratis Ventilatie Offertes en Vergelijk!

Voorzorgsmaatregelen Voor Isolerende Beglazing - Glaswerken Arendonk

Algemeen, De vraag naar meer comfort en beglazing met hoge thermische isolatiewaarden neemt toe. Een gevolg van deze hoge thermische isolatie is dat er condens (dauw) kan ontstaan op de buitenzijde van isolatieglas, met name in de lente en de herfst. Het nieuwe Pilkington Anti-condensatie Glas vertraagt en, in veel gevallen, voorkomt de aanzet van condens en verbetert daarmee het zicht door het raam.

De aanwezigheid van condensatie op de buitenzijde van isolatieglas is het bewijs dat het isolatieglas thermisch efficiënt is en effectief werkt. Pilkington Anti-condensatie Glas heeft een lage emissiefactor en houdt de temperatuur van het externe oppervlak hoger dan het dauwpunt. Het is ontwikkeld om de aanzet van externe condensatie op isolatieglas te vertragen en in veel gevallen te voorkomen.

More from Interieur, Markt