Condens Op Ramen: Oorzaken En Oplossingen - Glaswerken Kasterlee

Published Dec 25, 21
6 min read

Aanslag Van Waterdamp Tussen Dubbelglas (Ramen) Verzekerd ... - Glaswerken Sint-Katelijne-Waver

IB Glaswerken

Kiezel 186 A, 2450 Meerhout
0496 18 52 95
beglazing vervangen

Condens aan de buitenkant van isolerend glas is . Er is ook niets mis met je ramen. Integendeel: het is een bewijs dat je glas goed isoleert! Hoe een condensatieprobleem verhelpen? Voor het eerste probleem zijn meerdere oplossing mogelijk. Zorg eerst en vooral voor een . Laat je verwarmingsinstallatie goed onderhouden en vervang indien nodig je oude verwarmingsketel.

Daarnaast kies je het best voor isolerende dubbele beglazing (voorzie wel een performant ventilatiesysteem als je voor hoogrendementsglas kiest). Als je wil , raden we ramen van Deceuninck in pvc of aluminium aan. Onze ramen zijn superisolerend en bieden een ongezien comfort. Ze hebben het hoogste warmtecoëfficiënt, waardoor ze warmteverlies en energieverbruik aanzienlijk inperken.

Condensatie op ramen is géén onoverkomelijk probleem. De hoofdoorzaak is in de meeste gevallen namelijk een slechte ventilatie van de ruimte, en dat kan je eenvoudig oplossen: Verlucht de ruimte voldoende. Zet ramen en deuren minstens twee keer per dag een kwartier open. Nog energie-efficiënter is gecontroleerd ventileren door ventilatieroosters in je ramen te integreren.Hoe ontstaat condensatie op buitenbeglazing? Door de hoge energetische prestaties van de huidige glassamenstellingen, kan dus condensatie op de buitenzijde optreden. Dit gebeurt enkel als het warmteverlies door uitstraling groter is dan de toevoer van warmte door geleiding, straling en/of convectie. Over het algemeen treedt dit verschijnsel hoofdzakelijk ‘s nachts, in de vroege ochtend en in de late namiddag op bij koudere buitentemperaturen.

Aanslag Van Waterdamp Tussen Dubbelglas (Ramen) Verzekerd ... - Glaswerken Kasterlee

Dit zorgt voor een beperking in het uitzicht en is meestal esthetisch ongewenst, hoewel het verder geen nadelige effecten heeft op de performantie van het raamgeheel. Toch beschouwen we condensatie op de buitenzijde van de autoramen of op de badkamerspiegel als normaal. Condens is dus een veelvoorkomend verschijnsel. Op enkele beglazing (Ug = 5,8 W/m2K) zal voornamelijk waterdamp uit de ruimte aan de binnenzijde van de beglazing condenseren wanneer de glastemperatuur zich in de buurt van de condensatietemperatuur bevindt.

Bij het gebruik van dubbel glas (Ug = 2,8 W/m2K), wordt dit probleem grotendeels vermeden doordat de binnenste glasplaat slechts zelden meer afkoelt tot de condensatietemperatuur. De buitenste glasplaat blijft zelfs in de winter voldoende warm om condensvorming aan de buitenzijde te voorkomen. In het geval van hoogrendementsbeglazing (HR) wordt de kans op condensatie aan de binnenzijde bijna geheel uitgesloten door de goede isolerende eigenschappen.

Anticondensglas Weert Condens Aan Buitenzijde Beglazing - Glaswerken KapellenCondensvorming In Driedubbel Glas - Glaswerken Heist-op-den-Berg


Condens Op Ramen (Binnen & Buitenkant):oplossingen & Prijs - Glaswerken StabroekWat Is Condens En Wat Betekent Het Voor Mijn Ruiten? - Glaswerken Turnhout


Aandachtspunten Wanneer de glaspanelen een variabele dikte hebben, worden ook de akoestische prestaties positief beïnvloed. afkitten badkamers. Bijkomend geldt: hoe dikker de glasbladen, hoe beter de akoestische isolatie van het raam. Een ander aandachtspunt is het zomercomfort en het voorkomen van oververhitting. Er kan gekozen worden voor beter isolerende beglazing met een lagere g-waarde of zontoetredingsfactor (ZTA).

Deze keuze zorgt meestal echter voor een bijkomende coating op het glas, waardoor ook de isolatiewaarde van het geheel gunstig wordt beïnvloed. Anderzijds wordt door deze coating ook de lichttoetreding beïnvloed - glazen deuren. Hoe kan het aantal uren en kans op buitencondensatie beïnvloed worden? Onderzoeken door WTCB en TNO (en Novem) tonen aan dat het aantal uren dat de beglazing condenseert kan toenemen als: de beglazing een lage tot zeer lage Ug-waarde heeft,de temperatuur in de binnenruimte laag is,de relatieve vochtigheid buiten stijgt,de beglazing minder verticaal geplaatst wordt,de oriëntatie van de beglazing,de beglazing beschut is tegen de wind, ener geen oversteken of beschutting tegen mogelijke warmteuitstraling naar de hemelkoepel aanwezig is.

Wat Zegt Condens Op Je Isolatieglas? - Glaswerken Kontich

Condens Op Ramen? Da's Meestal Goed Nieuws - Glaswerken HerseltHoe Kunt U Condensatie Voorkomen? - Glaswerken Baarle-Hertog


Uit figuur 3 van dit onderzoek en uit de bijhorende literatuur kunnen we ook vaststellen dat er een invloed is van de oriëntatie van de beglazing. Deze is echter zeer beperkt en kan over het algemeen verwaarloosd worden. Er zal dus nagenoeg evenveel condensatie op noord, oost, west en zuid-georiënteerde ramen optreden en ongeveer even lang aanwezig blijven - dubbel glas op maat.

Wanneer ramen beschut liggen tegen de wind, zullen deze meer warmte uitstralen. Er kan dus gekozen worden om de beglazing minder te beschutten tegen de wind zodat het warmteverlies van de buitenste glasplaat vermindert. Anderzijds kunnen overstekken en andere soorten beschutting tegen warmteuitstraling naar de hemelkoepel toegepast worden. Hiermee kan de condensatie op de buitenzijde niet vermeden worden, maar wel beperkt in duur en concentratie.

We concluderen dat warmteuitstraling de belangrijkste oorzaak is van de daling van de oppervlaktetemperatuur van de buitenste glasplaat waardoor buitencondensatie optreedt bij een hoge relatieve vochtigheid. Deze warmteuitstraling kan beperkt worden door bewolking, maar ook ontwerpmatig kunnen er ingrepen genomen worden om de uitstraling naar de hemelkoepel te beperken: een verlaging van de binnentemperatuur beperken, hellende of horizontale beglazing vermijden, de beglazing minder of niet beschutten tegen wind en oversteken plaatsen die de warmteuitstraling naar de hemel beperken.

Over het algemeen is condensatie op de buitenzijde van beglazing een teken van de aanwezigheid van beglazing met hoog energetische prestaties. kitwerken. Door Saskia Gabirël - architect en adviseur Energieconsulentenproject NAV .

Waar Komt T Water Vandaan Dat Aan De Buitenkant Van Een ... - Glaswerken Lier

Deze site maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden. Bij gebruik van onze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer

In het voor- & najaar regent het bij ons ieder jaar weer telefoontjes over die vervelende condensvorming aan de buitenzijde op de Hoog Rendement beglazing, reden voor ons om hier aandacht aan te besteden. Het optreden van hinderlijke condensatie op beglazingen, een fenomeen dat zich op enkel glas voor een groot gedeelte van het jaar voordoet, wordt gezien als één van de voordelen van het plaatsen van isolerend dubbel glas.

Het is feitelijk een bewijs van de hoge isolatiewaarde van dit type beglazing, hoe werkt dit; Condensvorming aan de buitenzijde kan ontstaan bij een lage buitentemperatuur gecombineerd met een hoge relatieve luchtvochtigheid (de mist periodes in het voorjaar of najaar). Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voor- of najaar! De condens verdwijnt vanzelf zodra de buitentemperatuur toeneemt en de luchtvochtigheid afneemt (vergelijk dit met uw auto, als u in deze periode de auto start heeft u de ramen van buiten beslagen, zet u de aanjager op warm aan dan verdwijnt de condens vanzelf zonder de ruitenwisser te moeten gebruiken).

Condensvorming aan de buitenzijde komt maar in een beperkt aantal situaties voor, maar is helaas niet te voorkomen (zonwerend glas). Het droogwrijven heeft geen enkele zin, zolang de buitentemperatuur laag blijft en de relatieve luchtvochtigheid buiten hoog is zal de condens ook na het droogwrijven terug blijven komen totdat de weersituatie zich aanpast, als dit eenmaal is gebeurd zal de condens vanzelf verdwijnen! Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen? Maak snel en vrijblijvend een afspraak Boek direct uw glaszetter op locatie .

Productiefout Oorzaak Condens In Isolatieglas - Glaswerken Merksplas

Door de hoge energetische prestaties van de huidige glassamenstellingen kan condensatie op de buitenzijde van het glas optreden. Over het algemeen treedt dit verschijnsel hoofdzakelijk ‘s nachts, in de vroege ochtend en in de late namiddag op bij koudere buitentemperaturen. Condensatie, Het verschijnsel doet zich vooral voor wanneer de beglazing goede thermische eigenschappen heeft.

More from Eten drinken, Interieur