Een Slimme Seo Strategie, Wat Is Dat?

Published Nov 05, 21
6 min read

Wat Is Seo? Een Helder Overzicht (Van Betekenis Tot Aanpak)

Digital Business Advisor - Internetmarketing & Webdesign

Schotensesteenweg 399, 2100 Antwerpen
0489 00 37 77
seobureau

Maar zeg nou zelf, hoeveel waarde voegt dat toe? Je zal er waarschijnlijk middelmatig mee scoren binnen de Google ranking. Maar nog veel belangrijker, slecht bij je bezoekers. De bezoeker die op je website komt zal niet onder de indruk zijn van je content en je al helemaal niet als autoriteit gaan zien.

Twee redenen: 1: mensen kennen je nu niet. Als je de content niet schrijft, komen ze sowieso niet in aanraking met je en worden ze sowieso geen klant. Toch? 2: Door waarde te leveren laat je zien dat je kennis hebt en bereid bent de klant te helpen ook als daar geen geld tegenover staat.

Kijk wat er allemaal al online te vinden is, gebruik dit als inspiratie en breid het verder uit met al je eigen kennis. seo marketing. Maak een checklist met onderwerpen waar je bezoekers echt iets aan hebben, ga de diepte in en loop alle aspecten na die voor de lezer relevant zijn.

Het maakt niet uit hoe lang het artikel is, als het maar zo goed mogelijk antwoordt geeft op de vraag. Omdat je veel verschillende sub-onderwerpen behandelt rond één thema is de kans groot dat je op meerdere zoekwoorden goed gaat ranken. Daarnaast laat je aan je bezoeker zien dat je veel van dit onderwerp weet.

Dé Startersgids Voor Zoekmachineoptimalisatie In 2022

Hoe je kunt controleren of je vooruitgang boekt in de Google ranking kom ik later op terug. Nu eerst terug naar de geschreven content. Je hebt content geschreven over vragen die spelen bij je doelgroep. Nu is het tijd om Google te laten weten waar je over geschreven hebt. Je schrijft content voor je doelgroep en niet voor Google, maar het is wel belangrijk dat je Google zo goed mogelijk laat weten waar je over schrijft.

De Seo Strategie Om Je Concurrentie Te Verslaan - Digital Business AdvisorWat Is Seo En Hoe Werkt Het In 2022?
In de onderstaande afbeelding heb ik een voorbeeld gegeven van de belangrijkste elementen die je op je pagina kunt optimaliseren. Onder de afbeelding kan je het spiekbriefje gratis downloaden, inclusief extra uitleg over het optimaliseren van je content pagina’s. SEO. Door je pagina’s te optimaliseren help je Google context te geven rondom de content die je aanbied op je website.

Voor nu is het vooral belangrijk dat je de juiste mindset krijgt om de beste relatie op te bouwen met Google en je doelgroep. Als je graag een stap voor stap uitleg wil over het optimaliseren van je pagina’s raad ik je aan om je in te schrijven voor mijn gratis SEO cursus.

Je bent vindbaar op (veel) longtail zoekwoorden en kan zo sneller stappen kan maken binnen Google. Je schrijft content die echt waarde toevoegt voor jouw doelgroep, je bouwt hiermee tegelijkertijd meer autoriteit op. Grote bonus: de kans dat je doelgroep jouw content voor je gaat delen met anderen is vele malen groter.

In 3 Stappen Een Seo Strategie Voor Uw Bedrijf

Seo Strategie In 2022 - Alles Wat Je Moet WetenSeo-gids Om Uw Seo Strategie Te Stimuleren


Zorg er altijd voor dat je genoeg waarde levert, die aansluit bij de behoefte van je doelgroep, voordat je over probeert te gaan op verkoop. Dit is waar 95% van ondernemers online de mist in gaat. Ze proberen producten of diensten te verkopen zonder rekening te houden met de vier overwegingsfase van de customer journey van hun doelgroep.

Zien, denken, doen, blijven. Iedere groep omschrijft een andere overwegingsfase van je doelgroep. deze fase heeft de grootste doelgroep. Hierin vallen alle potentiële afnemers van je product. Ze kennen je product niet of tonen nog geen interesse. dit zijn alle mensen die interesse tonen in jouw product. in deze fase vallen alle mensen die actief interesse tonen in jouw product en ook op dit moment over willen gaan tot afnemen.

Structureel Groeien Met Een Seo Strategie Van Digital Business AdvisorWat Is Seo? De Experts Van Linoua Leggen Uit


Meer hoef je op dit moment nog niet te weten en je hoeft ze ook zeker niet uit je hoofd te kennen. Waarom ik ze dan toch benoem? Ik wil graag dat jij je bewust wordt van het feit dat niet al je website bezoekers hetzelfde zijn. De killer content die ik in het vorige hoofdstuk beschreef gaat in op een vraagstuk van je doelgroep.

Maar wacht op het juiste moment en geef de bezoekers die nog niet over willen gaan tot aankoop ook andere opties. Door zo goed mogelijk antwoord te geven op de vragen van je doelgroep ben je al begonnen met het leveren van waarde. Nu is het zaak om aansluiting te vinden bij de verdere behoefte van je bezoeker.

Dé Startersgids Voor Zoekmachineoptimalisatie In 2022

Je hebt net een artikel geschreven “afvallen zonder sportschool in 30 dagen”. In dit artikel heb je van A tot Z verteld hoe iemand thuis aan de slag kan en af kan vallen zonder één stap te zetten in een sportschool. Voor mensen die direct aan de slag willen heb je een starterskit samengesteld met handige producten die ze nu kunnen kopen voor €60.

Ik verlaat je website zonder iets te kopen en kom niet meer terug. Dit moet je doen om dat te voorkomen… Zorg dat je links verwerkt naar andere relevante pagina’s op je website zoals bijvoorbeeld ‘de voordelen van een fit lichaam’. Zo kunnen mensen zich verder inlezen en jouw bedrijf beter leren kennen.

Ik ga je niet zeggen dat je deze teksten niet meer moet gebruiken. Maar wacht op het juiste moment en geef de bezoekers die nog niet over willen gaan tot aankoop ook andere opties. Door zo goed mogelijk antwoord te geven op de vragen van je doelgroep ben je al begonnen met het leveren van waarde.

Maar geef ook andere opties zoals: Daag je vrienden uit via social media. Wie wordt er fitter in 30 dagen. Volg ons op Facebook en krijg iedere dag een nieuwe tip voor een fit lichaam. Gebruik onze gratis fit app en houd gratis bij hoe gezond jij leeft. Zoals je ziet zijn er dus voldoende alternatieven te bieden op “koop nu” en “bestel direct”, maak hier dus slim gebruik van.

Wat Is Seo En Hoe Werkt Het?

Mocht je hier nu interesse in hebben, stuur ons dan gerust een bericht (seo betekenis). We horen graag van je! Voor nu: hou altijd de belevingswereld en overwegingsfase van je doelgroep in gedachte wanneer je content creëert. Een groot bijkomend voordeel van het aanbieden van verschillende opties zoals bijvoorbeeld downloadbare documenten, interne links en buttons om te delen is dat je een hoop frustratie kan voorkomen.

Ik zal het je uitleggen… Als je op de ‘afvallen in 30 dagen’ pagina alleen een ‘koop nu’ knop zou gebruiken en niemand koopt je starterskit, dan is je pagina zinloos geweest. Dan kost SEO alleen maar tijd en geld. Toch? Nou, dat hoeft niet altijd… Stel je hebt 150 bezoekers gehad op deze pagina en 0 mensen die het product hebben gekocht.

Wanneer je deze mensen ook andere opties geeft zou het zomaar kunnen dat 50 mensen je app hebben gedownload, 50 mensen hun vrienden hebben uitgedaagd en nog 50 mensen je zijn gaan volgen op Instagram. Hiermee is er een mogelijkheid om de relatie met deze mensen uit te bouwen en ze uiteindelijk toch over te laten gaan tot een aankoop.

More from Eten drinken, Interieur