Goed Backlinkprofiel Herkennen - Hoe Doe Je Dat? [Tip] - Back-links-kopen.nl

Published Jan 26, 22
7 min read

Backlinks En Linkbuilding; Hoe Werkt Het? - Back-links-kopen.nl

Mensen gaan naar je refereren als ze een goede service hebben gehad, goed geholpen zijn of je gewoon gaaf vinden. Je bent 100% in controle van je eigen content en je kan deze zo goed maken als je zelf wilt. Bijkomend voordeel? Blije gebruikers op je site, meer klanten, meer links naar je site en een hogere positie in Google, kick-ass content schrijf je niet alleen voor linkbuilding! Kick-ass content kan in allerlei vormen voorkomen: Pagina’s Blogs Whitepapers Onderzoeken / data Afbeeldingen / infographics Wist je dat bijvoorbeeld het marktaandelen onderzoek van Eddie elk kwartaal weer zorgt voor backlinks? Niet alleen ranken we op nummer 1 op het zoekwoord ‘marktaandeel google’, websites linken graag naar het artikel als bronvermelding.

We hadden het net al over kick-ass content en hoe het helpt met het verkrijgen van backlinks. Het helpt daarbij om te laten zien waarom jij dé expert bent over dat onderwerp. Helemaal als je in de medische, juridische en financiële branche zit, is het belangrijk om te claimen waarom jij een expert op dat gebied bent.

Laat zien waar je informatie vandaan komt, link naar eventuele bronnen en houd je content up-to-date. Werken aan je E-A-T kan ervoor zorgen dat mensen sneller een link plaatsen naar jouw content. Met laaghangend fruit kun je relatief makkelijk links krijgen of weer opnieuw krijgen. Begin allereerst in je netwerk.

Méér Bezoekers En Klanten Met De Juiste Backlinks - Back-links-kopen.nlLinkbuilding: Meer Autoriteit En Betere Posities - Back-links-kopen.nl


Het kan ook voorkomen dat een website al een link geplaatst heeft naar jouw website, maar dat de link een error krijgt, bijvoorbeeld een 404. Door deze links op te sporen met bijvoorbeeld Screaming Frog kun je snel en gemakkelijk contact zoeken met de partij om te vragen of de link gerepareerd kan worden.

Hoe Zet Je Linkbuilding In Als Online Marketing Tool? - Back-links-kopen.nl

Zo krijg je direct een mail van Google wanneer jouw bedrijf ergens op het internet is genoemd. Is er nog geen link naar je website? Dan kun je contact opnemen met deze website met de vraag of er een link toegevoegd kan worden. Outreach kan een super mooie manier zijn voor het verkrijgen van backlinks naar je site.

Hoe Belangrijk Zijn Backlinks? - Seo Tekstschrijven - Back-links-kopen.nlWelke Backlinks Zijn Meest Waardevol? - Seo - Back-links-kopen.nl


Deze content zou de website kunnen plaatsen in vorm van een gastblog maar met data, onderzoeken of visuals kan de huidige content van die website door jouw content verbeterd worden. In ruil voor deze content vraag jij hen om een link naar jouw website te plaatsen. Ook de pers kan benaderd worden met outreach door middel van een persbericht.

Niet alleen kun je een persbericht schrijven bij gebeurtenissen omtrent je bedrijf, denk aan het organiseren van een event of een overname, ook kun je de pers voorzien van nieuwswaardige content. Onderschat ook niet de kracht van lokale pers. Wanneer je onderzoek hebt gedaan per provincie en hier opvallende resultaten uitkwamen, kun je de pers benaderen, bijvoorbeeld dat Nijmeegse bedrijven in 2021 vaker kiezen voor een internet marketing bureau in Arnhem dan in Nijmegen zelf.

Gerenommeerde websites en pers krijgen dagelijks berichten. Wees daarom straight to the point, stuur gepersonaliseerde mails en stuur kwalitatieve content. Om hoger te komen in Google en een autoriteit te worden, zal je het beter moeten doen dan je concurrenten. Ook met linkbuilding kunnen we kijken naar concurrenten en hun backlinkprofiel.

Wat Is Een Backlink En Hoe Kom Je Eraan? - Back-links-kopen.nl

Zijn Backlinks Nog Belangrijk? - Back-links-kopen.nlHoe Belangrijk Zijn Backlinks Voor Seo? - Back-links-kopen.nl


Ze hebben al een link geplaatst, alleen naar de verkeerde website. Wanneer jouw content beter is, jij iets kan toevoegen, jouw onderzoek / data recenter is, kun jij die website benaderen met jouw content. Ook kun je kijken naar de gebroken backlinks van je concurrentie. Deze websites kun jij benaderen dat de link gebroken is en dat dit frustratie kan opleveren bij hun gebruikers.

Naast het schrijven van content, het doen van outreach en het bereiken van pers kun je ook links verzamelen door offline je autoriteit te claimen. Je kunt een gastblog schrijven over een onderwerp, maar je kunt ook een podcast benaderen met jouw expertise. Jij als expert hebt wat te vertellen en kunt dit delen in een podcast.

Ook kun je deelnemen aan een interview of kun je op een beurs gaan staan. Als je offline je autoriteit claimt, kan er online over geschreven worden! Al met al is linkbuilding en het worden van een autoriteit een intensief traject. Ik hoop dat ik je genoeg inspiratie heb gegeven zodat je zelf aan de slag kunt gaan met linkbuilding.

Linkbuilding Op Een Goede Manier - Kwalitatieve Seo ... - Back-links-kopen.nlHoe Krijg Ik Lokale (Back)links? Met 9 Praktische Methodes - Back-links-kopen.nl


Het opbouwen van een goed backlinkprofiel is essentieel om resultaten te boeken met linkbuilding. Dit betekent dat er aan een aantal criteria gekeken moet worden om bijvoorbeeld geen penalty te krijgen van Google. Bij een nieuwe website is het makkelijker om een profiel goed op te bouwen, dan bij een bestaande website met veel backlinks.

Backlinks: Wat Zijn Het En Wanneer Zijn Ze Belangrijk? - Back-links-kopen.nl

Deze ratio geeft aan wat de verhouding is tussen backlinks die verwijzen naar de homepage en backlinks die verwijzen naar dieperliggende pagina’s. Een juiste verhouding is belangrijk voor een natuurlijk ogend backlinkprofiel. Bij het opbouwen van het ratio kun je het backlinkprofiel van de concurrentie bekijken en daarop je strategie op aanpassen.Backlinks met een lage autoriteit hebben eenmaal minder effect dan een backlink met een hoge autoriteit. Het is daarom ook altijd zaak om kritisch te kijken naar de autoriteit van een website en/of je een link naar je website wilt hebben. In het volgende hoofdstuk wordt dieper ingegaan op de domeinautoriteit.

Een anchortekst is de klikbare tekst naar de website. Google wordt er steeds beter in om te bepalen of een backlink wel of niet ‘natuurlijk’ en relevant is. In het ergste geval wordt een website volledig uit de zoekresultaten verwijderd. Het kan behoorlijk wat tijd, geld en moeite kosten om weer opnieuw vindbaar te worden.

Ook bij het opbouwen van de anchorteksten kan bekeken worden wat de concurrenten op dat gebied doen. Waar komt de backlink vandaan (Land en IP-adres) Relevante backlinks zijn belangrijk voor je website dit geldt ook voor het IP-adres en het land waar het vandaan komt. Je moet altijd zorgen voor zoveel mogelijk backlinks die van veel verschillende IP-adressen komen.

Zijn Backlinks Nog Belangrijk? - Back-links-kopen.nl

Is je website bijvoorbeeld Nederlands georiënteerd dan zijn relevante nederlandse backlinks interessanter dan buitenlandse backlinks. Links zonder linkwaarde Veel fora en blogs gebruiken de tag ‘rel=nofollow’. Dit houd in dat de link die er op staat geen linkwaarde van Google meegeeft. Voor je posities zal dit dus geen goede link zijn.

Hoe Krijg Je Backlinks Voor Je Website? - Back-links-kopen.nlWat Zijn Backlinks En Wat Kun Je Ermee? - Back-links-kopen.nl


Sluit deze links dus niet meteen bij voorbaat uit. In een natuurlijk linkprofiel komen ook nofollow links voor. Wat is Pagerank,Domein Autoriteit en Trust-flow? Om te achterhalen of je domein of url krachtig is, zijn er een aantal belangrijke metrics die gebruikt worden. Deze metrics kun je inzetten voor linkbuilding.

Door middel van Page, Rank kan Google een cijfer gegeven aan het belang van een webpagina. Aan de hand van dit cijfer kan een de populariteit van een pagina weergeven worden. Google gaf Page, Rank cijfers tussen de 1 en 10. Page, Rank is een van de vele factoren voor een goede positie in de zoekresultaten.

Domein autoriteit Andere Marketing software producenten zijn ingesprongen in de markt en hebben een eigen crawler ontwikkeld die aangeeft wat de score is van een webpagina en domein, dit zijn tools zoals Moz en Majestic. Je kunt de metrics allemaal tegelijk gebruiken, maar vaak is 1 of 2 voldoende. DA – Domain Authority () PA – Page Authority (Moz.