Prijsofferte Industriële Reiniging - ComfortCleaning.be

Published Jan 25, 22
6 min read

Industriële Reiniging, Een Service Van Hoge Kwaliteit! - ComfortCleaning.be

In dit artikel geven we u een overzicht van alles wat u moet weten over industriële reiniging. Dit is een zeer breed begrip en voor elke sector gelden weer andere eisen. Met onderstaande informatie helpen we u bij het vinden van een geschikte industriële reinigingsoplossing. Komt u er niet uit? Het is ook altijd mogelijk om direct productadvies op te vragen.

Wat is industriële reiniging? Het begrip industriële reiniging heeft betrekking op alle reinigingsactiviteiten binnen de industrie. Het vakgebied industriële reiniging is door de diversiteit aan industrieën en toepassingen een breed vakgebied. De auto-industrie, de levensmiddelenindustrie, garages en onderhouds- en revisiebedrijven maken allemaal gebruik van industrieel reinigen. Ook binnen de medische en dentale industrie is industriële reiniging een belangrijk begrip.

Industriële Reiniging, Een Service Van Hoge Kwaliteit! - ComfortCleaning.be

Het is maatwerk en vaak is het de combinatie van middelen, technieken en de te reinigen materialen die het industriële reinigingsproces tot een succes maken. 1. 1 Nadelen van traditioneel reinigen Traditioneel wordt industrieel reinigen met erg chemische reinigingsmiddelen gedaan. Dit zorgt echter voor risico’s voor uw medewerkers, maar ook voor het milieu.

Industriële Reiniging: Reinigingsmiddelen Industrie - ComfortCleaning.beDe Specialist In Industriële Reiniging - ComfortCleaning.be


Traditioneel wordt industrieel reinigen ook vaak met een hogedrukspuit gedaan. De chemische stoffen verspreiden zich door de nevel van de hogedrukspuit. Hierdoor ontstaan erg schadelijke situaties voor de omgeving en de mensen die ermee werken. Door de nevel kan ongemerkt veel chemische stoffen in de ogen komen en de huid doordringen.

Industriële Reiniging - Onze Diensten - ComfortCleaning.be

2. Methodes voor industriële reiniging Er zijn verschillende milieu- en mensvriendelijke manieren om industrieel te reinigen. Binnen het vakgebied industriële reiniging wordt gebruik gemaakt van diverse reinigingsmethodes: handmatige reiniging, automatische reiniging en ultrasone reiniging. 2. 1 Handmatige reiniging Handmatige reiniging is geschikt voor het reinigen van enkele producten met een hoge reinigingsfrequentie.

Daarnaast biedt handmatige reiniging een geschikte uitkomst voor het reinigen van producten met bijzondere afmetingen. Ook als mobiele reinigingsoplossing is handmatig reinigen zeer geschikt. Verder is de hogedruk onderdelenreiniger, ook wel handwascabine, een zeer goede reiniger voor het reinigen van onderdelen met zware vervuiling. 2. 2 (Semi-)automatische reiniging Automatische reiniging is geschikt voor het reinigen van meerdere producten met een hoge reinigingsfrequentie.

Industriële Reiniging, Een Service Van Hoge Kwaliteit! - ComfortCleaning.be

Industriële Reinging Op Professioneel Niveau - ComfortCleaning.beIndustriële Reiniging/industrieel Reiniger - ComfortCleaning.be


Daarnaast behoren op maat gemaakte industriële reinigingsinstallaties tot de mogelijkheden. Ultrasoon reinigen is ook een vorm automatische reiniging, maar wordt vaak als aparte categorie genoemd vanwege de specifieke eigenschappen en kenmerken van ultrasone reiniging. 2. 3 Ultrasone reiniging Ultrasone reiniging is een vorm van zowel handmatige als automatische reiniging. Ultrasoon reinigen kent een aantal cruciale voordelen.

Ten tweede beschadigt het product niet in het reinigingsproces. 3. Specifieke eisen aan industriële reiniging per branche Het vakgebied industriële reiniging is een breed vakgebied. Het zoeken naar de optimale reinigingsoplossing is dan ook maatwerk. Welke industriële reinigingsoplossing het meest geschikt is, is niet alleen afhankelijk van uw eigen situatie.

Industriële Reiniging: Reinigingsmiddelen Industrie - ComfortCleaning.be

Industriële Reiniging En Reiniging Van Hallen - ComfortCleaning.beIndustriële Reiniging En Reiniging Van Hallen - ComfortCleaning.be


3. 1 Industriële reiniging in de levensmiddelenindustrie Het beste voorbeeld van specifieke eisen met betrekking tot industriële reiniging komt uit de levensmiddelenindustrie. Niet alle industriële reinigingsmiddelen zijn geschikt voor het gebruik in de levensmiddelenindustrie. Dit komt doordat sommige reinigingsproducten residu achterlaten. Het eventuele residu mag niet schadelijk zijn voor de gezondheid.

Het NSF-certificaat duidt aan dat industriële reinigingsproducten goedgekeurd zijn voor het gebruik in de voedsel- en levensmiddelenindustrie. 3. 2 Industriële reiniging in de medische en dentale industrie Het product dat gereinigd moet worden heeft een grote invloed op de eisen die aan het industriële reinigingsproces worden gesteld. En dat is zeker van toepassing in de medische en dentale industrie.

Hoe Industriële Reiniging Bijdraagt Aan Betere En Veiligere ... - ComfortCleaning.be

De keuze voor een geschikt reinigingsmiddel is daarom erg belangrijk. Let op: deze keuze hangt ook af van de industriële reinigingsmethode die u gebruikt. 4. Toepassing van industriële reiniging Er zijn verschillende situaties waarin industrieel reinigen noodzakelijk is. Soms is er ook groot materieel wat gereinigd moet worden. Een voorbeeld hiervan zijn bulldozers en kranen.Echter, dit kan wel gedaan worden op een milieuvriendelijke manier. Hiervoor worden van het merk aangeraden. 5. Industriële reinigingsmiddelen De industriële reinigingsmiddelen die u kunt gebruiken voor uw industriële reiniging zijn op twee manieren in te delen: op basis van reinigingsmethode en op basis van het type vervuiling. Beide factoren zijn belangrijk bij het bepalen van welk reinigingsmiddel geschikt is in welke situatie.

Gespecialiseerd In De Schoonmaak Van Industriële Sectoren - ComfortCleaning.be

5. 1 Bio-Circle Industriële reinigingsmiddelen van Bio-Circle zijn op waterbasis en werken op basis van micro-organismen, die de verontreiniging van het materiaal losweken én afbreken. Het reinigingsmiddel zelf is niet schadelijk voor het milieu. Bovendien zijn de producten van Bio-Circle dermatologisch getest en veroorzaken geen huidirritaties. De industriële reinigingsvloeistoffen van Bio-Circle zijn geschikt voor verschillende manieren van industrieel reinigen en verschillende doeleinden.

Bovendien beschikken uw medewerkers met een opleiding over de kennis om veilig met eventuele chemicaliën en de benodigde apparatuur om te kunnen gaan. Daarom wordt er steeds vaker naar een VCA diploma gevraagd door werkgevers én opdrachtgevers. Opleiding en certificering maken het werken niet alleen veiliger voor uw eigen medewerkers, maar leveren ook een bijdrage aan een betere veiligheid voor de omgeving en het milieu.

Industriële Reinging Op Professioneel Niveau - ComfortCleaning.be

Het gebruik van veilige reinigingsvloeistoffen voorkomt verwondingen en vervelende huidirritaties, bijvoorbeeld wanneer de vloeistoffen per ongeluk in contact met de huid komen. Bovendien zijn deze producten beter voor het milieu. 7. Tips voor industrieel reinigen Er zijn enkele vuistregels die gelden voor industriële reiniging in bijna alle werkomgevingen. De experts van Karel Clean geven u een aantal tips.

2 Milieuvriendelijk reinigen Het zoeken naar een reinigingsoplossing betekent ook steeds vaker het zoeken naar een milieuvriendelijke oplossing, zonder vluchtige organische stoffen (VOC) en oplosmiddelen. Karel Clean is een specialist op het gebied van milieuvriendelijk industrieel reinigen. De meest essentiële maatregel die u dient te treffen om over te stappen op milieuvriendelijke reiniging, is overstappen op milieuvriendelijke reinigingsmiddelen.

De Specialist In Industriële Reiniging - ComfortCleaning.be

Zeker op de lange termijn. Karel Clean weet welke oplossing voor u geschikt is! Klaar voor de volgende stap in uw reinigingsproces? Stuur een e-mail naar of bel Karel direct op 074 255 82 99.

Hoe Industriële Reiniging Bijdraagt Aan Betere En Veiligere ... - ComfortCleaning.beHoe Industriële Reiniging Bijdraagt Aan Betere En Veiligere ... - ComfortCleaning.be


HIS is een onderdeel van Care. Letterlijk betekent de naam . Dit is dé specialist in moeilijke opdrachten op vlak van industriële cleaning. Elke verontreiniging vraagt een andere aanpak. HIS stemt samen met u af wat u kan verwachten bij de uitvoering van de reiniging. Vooraf wordt een uitgevoerd, eventueel met verschillende technieken.

Oplossingen Voor Industriële Reiniging - ComfortCleaning.be

Ook daarvoor is HIS voor allerlei klussen in het hele land.