Seo Strategie Voor Jouw Website? Kies Voor Linoua

Published Nov 25, 21
6 min read

5 Beste Seo Strategieën Die Google Beloont - Digital Business Advisor

Digital Business Advisor - Internetmarketing & Webdesign

Schotensesteenweg 399, 2100 Antwerpen
0489 00 37 77
seo freelancer

Met een goede sla je twee vliegen in een klap. Bovenaan komen in Google en een goede relatie opbouwen met je klant. Ik neem aan dat jij dit ook wilt. Wat ik je nu ga vertellen komt misschien als een verrassing… Hoger komen in Google en een goede relatie met je klanten opbouwen liggen niet ver uit elkaar.

Ik ga je precies uitleggen waarom en hoe jij hetzelfde gaat doen voor jouw bedrijf… Verderop in het artikel neem ik je in een videoanalyse ook mee hoe we voor een van onze klanten 100% groei hebben behaald met het toepassen van deze SEO strategie. En nee, niet eenmalig 3 jaar op rij! De (SEO) tips die ik je in dit artikel geef vormen een stappenplan waarmee jij hoger in Google komt en tegelijkertijd werkt aan een goede relatie met je klant.



Content creëert die aanslaat bij je doelgroep. Je website optimaliseert voor maximale vindbaarheid, Jouw content verspreid over het internet. Beter scoort bij je doelgroep en binnen Google. Wat je ook verkoopt, de toegevoegde waarde voor je doelgroep moet voorop staan. Wanneer je dit in gedachten houdt zet je een goede eerste stap naar een sterke relatie met Google en je doelgroep.

Stappenplan Voor Een Effectieve Seo-strategie

Maar geloof me, aan het einde van dit stappenplan is het je allemaal duidelijk. Dus beloof me één ding. Zorg dat je meerwaarde levert aan je doelgroep voor je overgaat tot verkoop. Het maken van keuzes is een van de moeilijkste dingen die er is. Want als je voor het een kiest, moet je het andere laten vallen.

We zijn bang om iets te laten vallen omdat we “ook daar goed in kunnen worden”. We noemen dit Het is een veelgemaakte fout in online marketing. Je hebt maar twee of vier handen beschikbaar voor je marketingactiviteiten en toch wil je gevonden worden op veel uiteenlopende onderwerpen. Maar wat wil jij liever? Gevonden worden op 100 zoekwoorden binnen 10 onderwerpen of op 10.

Ondertussen leidt dit bij jou en je collega’s tot irritatie. Je werkt hard, maar de resultaten blijven uit. Kies daarom één onderwerp, focus je daarop en maak het je specialiteit. Door je te richten op één onderwerp behoud je overzicht. Het wordt makkelijker om kwalitatief hoogstaande content te schrijven en meetbaar resultaat te boeken.

Seo Voor Starters 2022 - Zoekmachineoptimalisatie Basisgids

Gebruik hier pilaren en clusters voor. Een pilaar is een hoofdonderwerp en een cluster is een sub-onderwerp. Voor Dok Online is de niche SEO. De pilaren zijn techniek, content en autoriteit. Onder deze pilaren passen verschillende clusters zoals: website snelheid, on-page seo en linkbuilding. Na verloop van tijd zal je zien dat zowel Google als jouw doelgroep je gaat zien als autoriteit binnen je vakgebied.

Waar weten jij en je collega’s het meeste vanaf? Welk onderwerp sluit het dichtst aan bij jouw betaalde product? Hoe hevig is de concurrentie binnen dit specialisme? Het schrijft een stuk makkelijker als je veel kennis in huis hebt over het onderwerp. Kies daarom een onderwerp waar jij en je collega’s veel vanaf weten.

Zoek Je Een Seo-bedrijf? Digital Business Advisor Boost Je Organic TrafficB2b Seo: De Complete Gids - Alles Wat Je Moet Weten


Je wilt uiteindelijk ook beloond worden voor je moeite. Kijk daarnaast goed hoe hevig de concurrentie binnen dit gebied is. Hoe meer andere specialisten zich in die markt bevinden, hoe moeilijker het is ‘meerwaarde’ te leveren. Als je meer informatie wil over het kiezen van jouw specialisatie, schrijf je dan na het lezen van dit bericht in voor mijn gratis SEO cursus.

Zoekmachine Optimalisatie & Seo Marketing

Oké eerlijk is eerlijk, die uitspraak heb ik niet helemaal zelf bedacht. Het is onderdeel van de strategy of preeminence van Jay Abraham. Zijn strategie gaat nog veel verder, maar daarover later (misschien) meer. Zorg dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je wilt bereiken in de relatie met je klanten.

Een Seo Strategie Monitoren, Bijstellen En Optimaliseren Doe ...5 Beste Seo Strategieën Die Google Beloont - Digital Business Advisor


We gaan ervoor zorgen dat je niet zomaar een leverancier bent van een product, maar een Deze klantrelatie heeft een veel hoger gehalte van vertrouwen, intimiteit, loyaliteit en respect. Het allermooiste van alles? Je wordt een autoriteit. Hoe en waarom je precies een autoriteit wil worden vertel ik je later.

Seo Strategie Opstellen - Hoe Doe Je Dat?Onderneming Seo Marketing Strategie: Hoe Te Beginnen?


Dit artikel gaat over stappen maken met SEO en nu ben ik aan het praten over het opbouwen van een optimale klantrelatie binnen een specialisme. Wat heeft dat met SEO te maken? Alles… Als jouw website gevuld staat met content rond één specialisatie word je niet alleen een specialist bij je doelgroep, maar ook bij Google.

De Nieuwe Seo Strategie Voor De Automotive! Digital Business Advisor

Hoe Implementeer Ik Een Goede Seo-strategie In 2022?De Nieuwe Seo Strategie Voor 2022! - Digital Business Advisor


Zo sluit je aan bij het bredere zoekgedrag van je doelgroep. Over dit zoekgedrag vertel ik je straks meer, dus wees niet bang als het nu nog niet duidelijk is. De belangrijkste boodschap voor nu: het kiezen van een specialisatie gaat je veel betere Google zoekresultaten opleveren. Daarnaast bouw je makkelijker een kwalitatieve relatie op met je doelgroep, waarin zij jou als expert in jouw vakgebied gaat zien.

Laat me dit verder uitleggen aan de hand van een stappenplan: Doe zoekwoordonderzoek. Vind aansluiting bij het zoekgedrag van je doelgroep, Schrijf killer content. Geef een zo goed mogelijk antwoord op de vragen van je doelgroep, Pagina optimalisatie. Laat Google weten welke vragen je hebt beantwoord Goed zoekwoordonderzoek is essentieel voor een succesvolle SEO campagne.

Maar ik raad aan om een betaalde service te gebruiken als . Hun keyword magic tool is zoveel beter. Ja je moet ervoor betalen, maar dat is jouw website waard. Toch? Een monsterblog kan bestaan uit wel 10 sub onderwerpen. Zo kun je ranken op wel 1000 short en longtail zoekwoorden met één blog.

Stappenplan Voor Een Effectieve Seo-strategie

De zoekopdrachten zijn vaak breed en de concurrentie hoog. zijn langere en specifiekere zoekwoorden. 70% van al het zoekverkeer bestaat uit zogeheten long tail zoekopdrachten. Hoe kom ik bovenaan in google, SEO tips, Wat zijn de beste SEO tips, Website optimaliseren, Hoe verbeter ik mijn website snelheid, Hoe belangrijk is linkbuilding? Dit is waar het bij veel bedrijven mis gaat… Ze kiezen een aantal populaire shorttail zoekwoorden met veel concurrentie en vragen zich daarna af waarom het niet lukt om snel in de top 10 te komen.

Laten we voor dit voorbeeld een competitieve markt kiezen. Stel, je hebt een online platform voor makelaars in heel Nederland. Je wil natuurlijk dat mensen die huizen kopen via jouw een geschikte makelaar vinden. Daarom optimaliseer je een nieuwe pagina voor het zoekwoord ‘huis kopen’. Er zoeken maandelijks 18. 000 mensen op dit zoekwoord.

Zeker als je net begint en nog geen grote naam hebt opgebouwd, is het heel moeilijk om te scoren op zulke populaire brede zoekopdrachten. Vervolgens zorgt het uitblijven van een top 10 score alleen maar voor teleurstelling en frustratie. Gelukkig is er een oplossing! Kies een specialisatie (daar is-ie weer).

Hoe Zet Je Een Seo-strategie Op?

Bedenk met welke vragen deze kopers zitten en ga op zoek naar (longtail) zoekopdrachten waar minder concurrentie is. Zoals: Huis kopen waar op letten, Checklist aankoop woning, Wat komt er bij kijken als je een huis koopt, Waar op letten bij aankoop huis, Kosten aankoop huis (shorttail, maar weinig concurrentie) Deze zoekwoorden liggen allemaal in dezelfde richting.