Voor Hoeveel Kan Ik Mijn Auto Verkopen? - CenterCars.be

Published Jan 24, 22
7 min read

8190 Tweedehands Auto's Te Koop In België - CenterCars.be

a. nog de volgende vermeldingen: het chassisnummer van het voertuig; het merk en het model van het voertuig; de pollutienorm (Euro); de CO2-emissies; of het voertuig nog een keuring na ongeval moet ondergaan; of er nog terugroepacties (recalls) op het voertuig moeten worden uitgevoerd; de datum waarop het voertuig voor de eerste maal is ingeschreven (in België); unieke QR-code en identificatienummer van de Car-Pass (die toelaten de echtheid van het document na te gaan).

Het kilometerattest zal dan automatisch ter plaatse worden aangemaakt en afgeleverd als de auto slaagt voor de keuring. Je kan een afspraak maken voor een tweedehandskeuring op . Je kan ook een Car-Pass aanvragen aan het loket van elk keuringscentrum zonder een technische keuring te laten uitvoeren. Dan is een afspraak niet nodig.

Oude Auto Verkopen? Center Cars Koopt Alle Oude Auto's Op - CenterCars.be

Het chassisnummer en de stand van de kilometerteller moeten immers worden opgenomen om een Car-Pass te kunnen aanmaken. Wanneer heb je een Car-Pass nodig? Bij elke verkoop van een tweedehands auto of lichte bestelwagen is de verkoper wettelijk verplicht een geldige Car-Pass te bezorgen aan de koper. Het doet er niet toe of de verkoper een particulier is dan wel een professionele handelaar of garage.

Dus ook wie een tweedehands verkoopt aan een buitenlandse privé persoon moet deze een Car-Pass overhandigen. Geen Car-Pass gekregen: wat zijn je rechten? Een Car-Pass is verplicht! De wet voorziet dat de particuliere koper die geen Car-Pass heeft gekregen, de ontbinding van de koopovereenkomst kan eisen. Wanneer hij zich daartoe tot de rechter wendt, zal deze de ontbinding van de koop bevelen.

Koop Je Eerste Auto In Alle Vertrouwen En Veiligheid - CenterCars.be

Komt dit niet overeen of krijg je een foutmelding, dan heb je wellicht te maken met een vervalsing of met een Car-Pass die reeds lang vervallen is. Moet een ander verkoopsdocument worden opgemaakt bij de verkoop van een tweedehands wagen? Wanneer een professionele autohandelaar een auto of licht bedrijfsvoertuig verkoopt aan een privé persoon, voorziet de wet betreffende de informatieverstrekking bij de verkoop van tweedehandsvoertuigen, dat hij een verkoopsdocument opmaakt, dat minimaal de volgende gegevens bevat: merk en model van het voertuig; chassisnummer; jaar van eerste inschrijving; de kilometerstand die de teller aangeeft op datum van verkoop; de verkoopprijs; de datum van de verkoop; de identiteit van beide contracterende partijen; hun handtekening (tenzij alle voormelde gegevens opgenomen zijn op de verkoopsfactuur).

Verkoop Uw Tweedehands Auto - CenterCars.beHybride Auto Kopen, Waar Moet Je Op Letten? - CenterCars.be


Verkoop Uw Tweedehands Auto - CenterCars.beHet Vervelende Geheim Van De Propere Diesel - CenterCars.be


Dit legt bijkomende voorwaarden op aan de verkoopovereenkomst. Het is de verkoper die moet instaan voor de opmaak van dit document, tenzij het gaat om de verkoop van een tweedehands wagen door een particulier aan een professioneel (bvb. bij de aankoop van een nieuwe wagen). In dit laatste geval is het de professioneel die het document moet opmaken.

Schadewagens En Tweedehands Auto-onderdelen Kopen - CenterCars.be

Wanneer het een verkoop van een tweedehands wagen tussen particulieren betreft, bestaat er geen wettelijke verplichting om een zo’n document op te maken. Het is wel aan te raden dit toch te doen om latere discussies te vermijden. Hoelang blijft een Car-Pass geldig? De wetgeving voorziet dat bij de verkoop van een tweedehands wagen een Car-Pass van recente datum moet worden afgeleverd.

Wat gebeurt er met wagens die uit het buitenland worden ingevoerd? Bij een importauto zal de datum van eerste inschrijving in België ofwel niet ingevuld zijn op de Car-Pass, ofwel recenter zijn dan de datum van eerste ingebruikname. Daarnaast staat er onderaan op de Car-Pass de volgende vermelding: “Dit voertuig werd tweedehands ingevoerd uit het buitenland".

Nieuwe Auto Of Tweedehandsauto Kopen Bij - CenterCars.be

Op deze regel zijn 2 uitzonderingen: Auto’s geïmporteerd uit Nederland. Car-Pass vraagt bij RDW, de dienst die de Nederlandse centrale databank met tellerstanden beheert, de kilometerhistoriek op en toont die op het Car-Pass document. De meeste autoconstructeurs beschikken over een centrale databank met kilometerstanden die door hun merkdealers in binnen- en buitenland worden geregistreerd.

In de praktijk kan het zeker voorkomen dat Car-Pass geen tellerstanden uit het buitenland ontvangt. De eerste kilometerstand die wij dan in onze databank opslaan is deze die door de autokeuring genoteerd wordt bij de importcontrole van het voertuig. Jammer genoeg deinzen sommige fraudeurs er niet voor terug om de teller terug te draaien voordat ze met de auto naar de keuring gaan.

Waarop Letten Bij De Aankoop Van Een Tweedehandswagen? - CenterCars.be

Een : het is nog altijd de makkelijkste manier om je oude voertuig van eigenaar te doen veranderen. Ook als je zelf een tweedehandsauto wil kopen wordt dit hier en daar door de tegenpartij voorgesteld. Maar is een auto verkopen zonder keuring nu eigenlijk wel of niet toegelaten in België? Wij zetten voor je op een rij wanneer het effectief een mogelijkheid is.

De koper zal dan de nodige stappen moeten zetten en dus langsgaan bij een keuringsstation in de buurt. Een auto verkopen zonder keuring: in bepaalde gevallen kan het toch Toch mag je een wagen soms ook zonder technische keuring aan een particulier verkopen.. Denk maar aan het recupereren van bepaalde onderdelen, om daarna de auto alsnog te vernietigen.

Nieuwe En Tweedehands Auto's In België - CenterCars.be

Hierbij moet de koper dit nadien zelf regelen, als een keuring toch nodig zou zijn. Op deze manier kan je een afgekeurde auto verkopen aan een goed bod, zonder de nodige extra kosten te maken en vervolgens opnieuw te laten keuren. Ook bij het exporteren van de wagen hoeft een keuring voor verkoop niet en kan je dus snel verkopen.

8190 Tweedehands Auto's Te Koop In België - CenterCars.beKoop En Verkoop Van Een Auto - CenterCars.be


Enkele zaken om te weten over de tweedehandskeuring Alleen met een groen keuringsbewijs en de nodige extra documenten kan de nieuwe eigenaar vervolgens de auto ook effectief inschrijven en verzekeren. In de praktijk bestaan er twee soorten keuring voor verkoop: . Dit is de volledige controle op 33 punten. Als alles in orde is krijg je een groen keuringsbewijs dat één jaar geldig is.

Optimum Auto: Auto Verkopen - Koop Auto's Online - Kwaliteit ... - CenterCars.be

Al deze zaken zijn twee maanden geldig. Hierbij wordt geen meetapparatuur gebruikt om bijvoorbeeld de uitstoot of verlichting te controleren. Dit is enkel het geval wanneer de auto minder dan twee maanden geleden volledig is gekeurd én je toen een groen keuringsbewijs kreeg. Na goedkeuring van de auto ontvang je een bewijs van visuele keuring van het voertuig, dat één jaar geldig is vanaf de datum de laatste volledige keuring.

Vul bovenaan de site uw kenteken in. Wij halen de belangrijkste gegevens van uw auto op bij de RDW. U kunt deze gegevens verder aanvullen. Voeg eventueel foto’s toe zodat wij een goed beeld krijgen van uw auto. Wij berekenen geen kosten voor deze dienst, alles is geheel vrijblijvend en gratis.

Keuring Voor Verkoop (Kvv) Personenwagens - CenterCars.be

Vergeet u niet uw kentekenbewijs en legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID kaart) mee te nemen?.

Vandaag is de dag dat je op pad gaat om een tweedehands auto te kopen. Je weet al een beetje welke auto en je bent van plan om even rond te kijken bij verschillende dealers. Het gaat om een serieus bedrag dus moet je wel wat vergelijkingsmateriaal hebben. En omdat iedereen zegt dat je op moet passen voor de verkooptrucs van autoverkopers wil je wel goedbeslagen ten ijs komen.

Een Op Drie Koopt Auto Op Krediet - CenterCars.be

De focus moet namelijk liggen op het kopen van een occasion die jij graag wilt en niet de auto die de verkoper graag kwijt wilt. Maar hoe pak je dat nou aan? Voordat je de deur uitstapt, is het belangrijk om te weten welke verkooptrucs je eventueel kunt verwachten, dan kan je die tenminste weerstaan.