Zijn Backlinks Nog Belangrijk? - Back-links-kopen.nl

Published Jan 19, 22
6 min read

Wat Zijn Backlinks En Hoe Kom Je Er Aan? - Back-links-kopen.nl

Een backlink was altijd een follow link totdat backlinks wat gevaarlijk werden, of beter gezegd, forward links hadden dat potentieel. Maar eerst even uitleggen wat een follow-link is. Dat is een backlink waarbij de Page, Rank en autoriteit van de gevende website wordt doorgegeven aan de ontvanger van de link.

Maar als die ontvangende partij een website is van laag allooi dan kan dat ook een probleem voor de gevende partij vormen. Misschien houdt de ontvanger van de backlink zich wel bezig met allerlei manipulatietechnieken die bekend staan onder de noemer Black Hat SEO. Misschien draaien er vreemde scripts op zo’n website of worden pop-ups getriggerd.

Vandaar dat de no-follow backlink is geintroduceerd. Met een no-follow link geef je als website geen Page, Rank of autoriteit door. Je krijgt wel een link maar eigenlijk telt hij niet, om het eenvoudig te zeggen. Het merendeel van de backlinks vanuit gerenommeerde websites en blogs zijn nu no-follow links (zeg maar welhaast allemaal), en daarmee zijn we weer terug bij af.

Maar wanneer de link op de juiste gerichte website staat genereert hij wel kwalitatief goed verkeer naar uw website. En daar gaat het toch vooral om. Google geeft u er geen punten voor, maar u krijgt wel wat u wilt. Plaats die no-follow link dan maar, verliezen doet u er niet mee, mits u het allemaal proportioneel doet.

Hoe Gezond Is Uw Backlinkprofiel? - Back-links-kopen.nl

Leuk al die blogs rondom uw thema, maar het is echt geen goed idee om op elke blogpost te antwoorden met “leuk artikel”. Zoekmachines houden niet van teveel gecreëerde backlinks, om de eenvoudige reden dat zij vinden dat een echte backlink wordt gegeven en niet gecreëerd. Kunstmatig links maken en dan vooral snel en makkelijk, dat is de opzet van linkbuilding.

Makkelijk werkt trouwens nooit op het internet (maar waar wel?). Linkbuilding zorgt voor slechte kwalitatieve links van niet gerichte of gerenommeerde websites die links verspreiden als confetti van een carnavalswagen. Bovendien houden zoekmachines niet van manipulatie en actieve linkbuilding is manipulatie ten top. Nog erger is dat het zo opzichtig is.

Probeer niet slimmer te zijn dan uw zoekmachine, op korte termijn kan het werken, maar het risico van een penalty is groot. Niet doen dus. Wel is een passieve vorm van linkbuilding een goede optie, maar dan hebben we het niet over linkbuilding zoals dit algemeen wordt gebruikt. Heeft u een website met veel traffic van diverse bronnen, zorg dan zeker voor no-follow links.

Hoe Zet Je Linkbuilding In Als Online Marketing Tool? - Back-links-kopen.nlWat Zijn Backlinks? En Hoe Maak Je Backlinks? - Back-links-kopen.nl


Geen enkel probleem, maar denk er eerst even over na. Kent u de website, heeft deze website echt goede gerichte informatie te bieden, ga er dan gerust voor. Ja, daar kom ik nu mee, na zo’n lang verhaal over backlinks. Eindelijk eens een tip die u niet aan het werk zet.

Hoe Belangrijk Is Linkbuilding Voor Seo? - Back-links-kopen.nl

Zorg gewoon voor goede content (oei, toch werk dus) en de backlinks komen vanzelf. Langzaam, 1 voor 1, alles op zijn tijd. Maar dat zijn dan wel de backlinks waar Google het ooit over had. Organisch gevormde backlinks als beloning voor uw goede relevante content. Kortom, denk niet wat een ander voor u kan betekenen, maar wat u voor een ander kunt betekenen (goede spreuk, blijft het na 50 jaar nog steeds doen).

Als je op deze verwijzing klikt, komen de bezoekers uit op jouw website. Een backlink kan op allerlei manieren gegenereerd worden. Denk aan klassiek linkbuilden, het schrijven van een gastblog of het laten schrijven van een review over jouw product. De concurrentie is moordend. Je bent niet meer de enige die een bepaald product of een bepaalde dienst verkoopt.

Denk aan het schrijven van relevante, unieke tekst. Goede (SEO) teksten zijn tegenwoordig echter niet meer genoeg. Google hecht veel waarde aan verwijzingen vanaf andere websites. Als er veel websites over jouw product/dienst praat, zal het wel relevant zijn. Tijd om te investeren in deze verwijzingen. Meer weten over effectief linkbuilding? Je leest het hier.

Linkbuilding is anno 2021 nog steeds een goede manier om kwalitatieve SEO backlinks te verkrijgen naar je website. Dat is nog steeds belangrijk aangezien autoriteit één van de drie basispijlers is binnen SEO. Vandaag wil ik je in dit blog vooral vertellen waar je rekening mee moet houden en je denkrichtingen geven hoe je linkbuilding op een goede manier kunt uitvoeren.

Wat Zijn Backlinks En Hoe Beïnvloeden Ze Je Website? - Back-links-kopen.nl

Ze zagen een link als een soort van stem. Link jij naar een andere website? Dan vind jij die content dus zo goed dat jij jouw bezoekers de mogelijkheid geeft om ook die content te bekijken. Hoe meer websites dit doen, hoe groter hun autoriteit en expertise over dit onderwerp.

Backlinks: Wat Zijn Het En Waarom Zijn Ze Belangrijk - Back-links-kopen.nlLinkbuilding: Wat Het Is En Waarom Het Zo Goed Werkt! - Back-links-kopen.nl
Linkbuilding is dus zo waardevol omdat je werkt aan het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Door kwalitatieve links naar jouw website stijgt jouw autoriteit en daarmee jouw kans op een goede positie binnen de organische resultaten van Google. Starten met linkbuilding Afijn, linkbuilding is belangrijk. Voordat je gaat starten met linkbuilding is het belangrijk om te weten dat er een paar elementen zijn waarmee je rekening moet houden: relevantie, autoriteit, anchor tekst en follow / nofollow.

Als wij met Pure naar Campina gaan met de vraag of ze in hun artikel over melk een link kunnen plaatsen naar onze site, is dat dan logisch? Het is veel logischer en relevanter als een SEO freelancer bezig is met een blog over ‘starten met SEO’ en linkt naar onze video tutorial ‘starten met SEO’ onder het mom van als je meer wilt leren over dit onderwerp bekijk deze video.

Als we in onze teksten allebei linken naar Vitesse, omdat we dit de beste club vinden, is de link van Ronaldo een stuk krachtiger. Als hij, met zijn autoriteit, zegt dat Vitesse de beste club is en een link plaatst, is deze krachtiger dan mijn link naar Vitesse als fan.

Wat Zijn Backlinks En Waarom Moet Je Ze Verzamelen? - Back-links-kopen.nl

Linkbuilding: Wat Het Is En Waarom Het Zo Goed Werkt! - Back-links-kopen.nlLinkbuilding Bureau - Wanneer Starten We Met Linkbuilding? - Back-links-kopen.nl


Een link moet dus relevant zijn en ook van een autoritaire website afkomen. De anchor tekst is de klikbare tekst van een link. Google gebruikt die tekst en de tekst eromheen om te begrijpen waar je naartoe linkt. Kijkend naar het huidige web zijn er verschillende soorten anchor teksten: Beschrijvend Het beste online marketing bureau? Dat is Pure Internet Marketing.

Dit kan zowel exact over het onderwerp van de pagina gaan (online marketing bureau) of een variatie daarvan (beste online marketing bureau of online marketing bureau in Arnhem). Merknaam Het beste online marketing bureau? Dat is Pure Internet Marketing. Bekijk hun site. Generiek Het beste online marketing bureau? Dat is Pure Internet Marketing.

Google vindt nieuwe websites en pagina’s door links te volgen. Niets anders dan een spin in een spinnenweb gaan ze alles in hun web af. Elke link naar een andere website of pagina is weer een deur die opengaat. Door alle links te volgen, probeert Google het gehele web in kaart te brengen.

Backlinks moeten relevant zijn, van een autoritaire website afkomen, moeten een ‘natuurlijke’ anchor tekst hebben en idealiter een ‘follow’ link zijn. Hoe krijg je nou kwalitatieve backlinks? We hebben het gehad over hoe een ideale backlink eruit moet zien, maar hoe krijg je deze kwalitatieve backlinks nou? Ik heb een geheim voor je, die krijg je (helaas) niet zomaar.

More from Interieur, Deals